Xiaomi Mi Band S1 – Recenzija

Xiaomi Mi Band S1 – Recenzija

Testirali smo posljednju inačicu Fitness Tracker narukvice kineske tvrtke Xioami, točnije Xiaomi Mi Band S1. Xiaomi Mi Band S1 je nasljednik modela Xiaomi Mi Band, a najveća razlika između ova dva modela je što noviji model narukvice ima ugrađen senzor otkucaja srca.

Dizajn

Xiaomi je uspio napraviti ergonomski dizajn, lagana i visokokvalitetna guma odlično prianja ruci, te nakon nekoliko minuta zaboravljate da uopće imate narukvicu na ruci. Lagana, estetska, dok je glavni mehanizam napravljen od lake aluminijske legure sa 3 LED diode koje indikacijom podsjećaju da ste dosegli dnevni limit kretanja. Osim crne varijante gumenog remena, u ponudi su raznorazne boje, a na ebay.com možete nabaviti čak i aluminijske ( od nezavisnih proizvođača ). Kućište je vodonepropusno prema certifikatu IP67 pa znojenje, tuširanje i pranje ruku ne predstavlja nikakav problem samom mehanizmu. Mehanizam se lagano odvaja, dok narukvice možete mijenjati prema Vašim afinitetima. Dva pin konektora na samom mehanizmu služe za punjenje putem priloženog USB punjača, ali iz našeg iskustva baterija će Vam izdržati do 30 dana ukoliko intenzivnije koristite senzor otkucaja srca.

 

Funkcionalnost

Xiaomi Mi Band S1 za uparivanje sa Vašim pametnim telefonom koristi Bluetooth 4.0, a dostupne su aplikacije za Apple ( iOS) i Android korisnike. Android korisnici su u blagoj prednosti sa samim funkcionalnostima zbog otvorenosti Android platforme, pa tako ako ste Android korisnik možete podesiti otključavanje putem narukvice, podesiti razne obavijesti sa vibracijama i slično, dok iOS korisnici mogu podesiti vibraciju prilikom poziva, možete podesiti alarm pa će Vas ujutro narukvica probuditi vibracijom. Od podataka koje narukvica prikuplja u realnom vremenu su praćenje sna, koraka, potrošenih kalorija,udaljenosti, ugrađen Heart rate senzor ( senzor otkucaja srca na samoj narukvici ). Narukvica je poprilično točna prilikom brojanja koraka ali su prema navodima autora odstupanja od nekih 10% što je poprilično dobro za narukvicu ovog cjenovnog razreda. Sa nadogradnjom firmwarea putem MI band aplikacije, Xiaomi radi na poboljšanju pa je tako dodano kad vozite automobil narukvica Vam neće brojati korake i sl. Narukvica bilježi sve vaše aktivnosti, te nije potreban pametni telefon pokraj da bi ona radila. Kad se narukvica i MI band aplikacija sinkroniziraju (upare) svi podaci sa narukvice biti će preneseni u samu aplikaciju, gdje možete manipulirati podacima na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj razini.

Zaključak

Za cijenu od 150 kuna teško da će te pronaći bolji fitness tracker na tržištu, uz to dobivate odličan (heart rate) senzor otkucaja srca.

Zašto kupiti Xiaomi Mi Band S1 Fitness tracker narukvicu:

• Najpovoljnija cijena na tržištu ( 150 kuna )
• Prekrasan dizajn i ergonomija
• Udobnost narukvice, stavite i nosite
• Autonomija baterije 30 dana
• Pametno otključavanje telefona ( isključivo Android korisnici )
• Vodootpornost
• Izmjenjive narukvice raznih boja ( dostupne i varijante nezavisnih proizvođača)
• ugrađen senzor otkucaja srca ( Heart rate sleep assistant )
• odlična aplikacija Mi Fit

5.0
SVEUKUPNA OCJENA
Xiaomi Mi Band S1
4 user votes x 5.0
Za cijenu od 150 kuna teško da će te pronaći bolji fitness tracker na tržištu, uz to dobivate odličan (heart rate) senzor otkucaja srca.

KOMENTARI