Xiaomi Mi Band 2 – recenzija

Xiaomi Mi Band 2 – recenzija

Xiaomi je napravio odličan posao sa svojom serijom pametnih narukvica Mi band, pa je bilo pitanje vremena kada će najpopularnija i najjeftinija fitness narukvica na svijetu dobiti svog nasljednika. Posljednja inačica pametne narukvice Mi Band 2 iz renomirane kineske kompanije Xiaomi stigla je i u naše ruke. Najveća novost je 0.42 inča OLED ekran koji od sada prikazuje relevantne informacije direktno na ruci bez potrebe posezanja za aplikacijom.

Od informacija koje Mi band 2 prikazuje na OLED zaslonu su prikaz točnog vremena, broj prijeđenih koraka, prijeđena udaljenost, potrošene kalorije, trenutni prikaz broja otkucaja srca i postotak napunjenosti same baterije. U postavkama Mi Fit aplikacije ove postavke možete personalizirati i odrediti koje informacije želite da vam se prikazuju na samom ekranu Mi Band 2 narukvice. Sve dnevne limite prijeđenih koraka narukvica će prikazati uz prigodnu animaciju direktno na samom zaslonu, tu je i nova funkcionalnost podsjećanje na aktivnost ukoliko dugo sjedite.

Praćenje kvalitete sna je također prisutno te su navedene informacije dostupne putem Mi Fit aplikacije. Sve notifikacije od sada možete pratiti direktno na OLED zaslonu, pa tako kad vam stigne primjerice  WhatsApp, facebook, twitter obavijest narukvica vibrira i iscrta ikonu aplikacije za zaslonu narukvice, važno za napomenuti je da na poruke ne možete odgovarati već iste služe kao podsjetnik.


Ergonomski dizajn te iznimno lagan i mekan silikonski remen odlično prianja ruci,gdje nakon nekoliko minuta zaboravljate da uopće imate narukvicu na ruci. S donje strane smjestio se senzor otkucaja srca, a uz rub OLED ekrana smjestila se i kapacitivna tipka s kojom navigirate između moda prikaza sata, broja koraka, otkucaja srca i slično. Zaslon se uključuje dodirom na kapacitivnu „touch“ tipku, ili podizanjem ruke prema licu. Sa donje strane nalaze se dva pin konektora koja služe za punjenje u za to priloženi USB adapter. Jača strana Xiaomi Mi Band 2 je baterija, pa je tako ugrađena baterija od 70 mAh dostatna za preko 23 dana neprestanog korištenja, dok samo punjenje baterije traje otprilike 2 sata.
Sviđa mi se odlična i nadograđena Mi Fit aplikacija koja je dostupna za iOS i Android platformu preko koje narukvicu uparite te iščitate sve potrebite informacije uz odličan prikaz istih. U samoj aplikaciji vršite napredno podešavanje same narukvice i to postavljanje alarma, notifikacije za raznorazne socijalne mreže, podršku za notifikaciju prilikom primljenog poziva, tu je i odličan „ne smetaj mod“, gdje određujete u kojem vremenskom periodu ne želite primati nikakve obavijesti.


Xiaomi Mi Band 2 je naša preporuka ukoliko tražite ponešto drugačiju izvedbu pametnog sata te kombinaciju odličnog Fitness Tracker-a za aktivniju populaciju ljudi. Osim što oduševljava ergonomijom, autonomijom baterije kao i odličnim dizajnom te činjenicom da za istu trebate izdvojiti nekih 300 kuna, Xiaomi Mi Band 2 je i više nego odličan izbor. Ja sam ovaj primjerak odlučio zadržati za sebe.
Prednosti
– trajanje baterija preko 20 dana
– cijena 40$ cca 300 kuna
– silikonski remeni dostupni u raznim bojama
– odličan dizajn, ergonomija
– štedljiv OLED zaslon

 

Nedostaci
– teža čitljivost na izravnom suncu
– notifikacije oslanjanju samo na prikaz adekvatne ikonice

mobilniguru-preporuka

3.8
SVEUKUPNA OCJENA
Baterija
Cijena
Dizajn
Softver
Zaslon
Sustav notifikacija
4 user votes x 3.5
Xiaomi Mi Band 2 je naša preporuka ukoliko tražite ponešto drugačiju izvedbu pametnog sata te kombinaciju odličnog Fitness Tracker-a za aktivniju populaciju ljudi.

KOMENTARI