Riješite se sporog Androida

Riješite se sporog Androida

Gotovo ne postoji Android koji s vremenom ne uspori, a da je tome tako sigurno znate ukoliko ste i sam korisnik Android-a! Brojne aplikacije, Widgeti, kao i poprilično loš sustav rezultiraju sporošću, pa je vrijeme da djelomično tome stanete na kraj. Prvo što nikako nećete isprobati je instalacija brojnih custom ROM-ova, a upravo njima je cilj podizanje performansi i to izbacivanjem raznih nepotrebnih app-ova i funkcionalnosti.

Titulu najpopularnijeg i najraširenijeg custom ROM-a s pravom nosi CyanogenMod, pa ukoliko imate sreće da ga podržava i vaš mobilni uređaj svakako razmislite o instalaciji istog. Korištenje raznih launchera koji omogućavaju veću razinu customizacije i sa puno manje resursa ( naša preporuka Googe Now launcher ).

Sve što ne koristite ili ste instalirali iz čiste znatiželje deinstalirajte, jer određene aplikacije i igre ostavljaju aktivne procese čak i kada se ne koriste. Widgeti su posebice veliki potrošači resursa te ih pokušajte koristiti u što manjem omjeru, time će te dobiti na brzini, a i spriječiti nepotrebno skidanje podataka sa Interneta ( Widgeti su uvijek aktivni ).

Widgete možete ukloniti na način da zadržite prst na widgetu i kada ekran pocrveni povucite widget do ikone s košem za smeće. Live Wallpaper-i svojim animacijama pružaju ljepši izgled, ali znajte da upravo Live Wallpaperi koriste i najviše dragocjene baterije, stoga postavite nekakvu statičku sliku. I na kraju ukoliko postoji nadogradnja ( update ) za vaš mobilni uređaj napravite isti, jer svaki update donosi određena poboljšanja.

Google Play obiluje hrpom loših aplikacija i igara pa vam preporučamo da koristite isključivo provjerene aplikacije i igre.

KOMENTARI