Recenzija – Samsung Galaxy A5 (2016)

Recenzija – Samsung Galaxy A5 (2016)

Pozabavili smo se mobilnim uređajem koji je naročito popularan među mlađom populacijom, a to ponajprije zbog dobrog omjera uloženo = dobiveno gdje je ovaj model sve prisutniji na hrvatskom tržištu pametnih telefona. Ono što je specifično za Galaxy A5 (2016) model je njegov ljepuškast dizajn u kombinaciji čvrstog, vrhunskog metala i privlačnog Gorilla Glass stakla. Kvaliteta kućišta je identična top modelima, s aluminijskim okvirom i obostranim Gorilla Glass 4 2.5D staklom,gdje mobitel pruža čvršće i ugodnije rukovanje, zahvaljujući iznimno tankom kućištu i vitkom okviru zaslona. Na testu smo se družili sa GOLD ( zlatnom )varijantom , gdje ipak imamo zamjerku što se Samsung odlučio samo na drugu poleđinu boje, dok je prednja strana kod svih modela ista, u našem slučaju crna. Vidljivo je da Samsung nije iskoristio stil Galaxy S6 modela koji biva prekriven zlatnom bojom i s prednje i stražnje strane ukoliko dolazi u zlatnoj varijanti.
Samsung Galaxy A5 nudi odlične performanse uređaja zahvaljujući osmero jezgrenom procesoru (1.6GHz) gdje će te osjetiti ugodnije učitavanje korisničkog sučelja i brže obavljanje više zadataka istovremeno. Sa memorijske strane ovaj model dolazi sa 2GB RAM memorije kao i 16 GB memorije za pohranu, te utorom za microSD kartice. Osim odličnog dizajna Galaxy A5 krasi i odličan 5.2″ Super AMOLED zaslon rezolucije 1920 x 1080 (FHD) sa gustoćom od 424 ppi. Za fluidnost koju korisnici ovog modela uživaju zaslužan je i dobro balansiran Android Marshmallow 6.0.1, koji u kombinaciji za TouchWiz sučeljem nudi pregršt mogućnosti personalizacije.


Samsung Galaxy A5 (2016) dolazi s 13 MP kamerom, jednostrukom LED bljeskalicom i 5 MP prednjom kamerom. Prednja i stražnja kamera imaju otvor blende od f / 1,9 za iznimno jasne fotografije, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Funkcionalnost je potpomognuta optičkom stabilizacijom stražnje kamere za snimanje oštrih fotografija i videozapisa. Kamera se pokreće iznimno brzo, dvostrukim pritiskom gumba sa početnog zaslona, omogućujući vam da snimite dragocjeni trenutak kada god to poželite.

 

4K snimanje u ovom modelu nije podržano, ali će te bez problema moći snimiti kvalitetne video materijale zahvaljujući FHD razlučivosti od (1920 x 1080) i 30fps. Tu je i odličan skener otiska prstiju, smješten na fizičkoj Home tipki koji radi brzo i pouzdano, praktično trenutno otključava mobitel. Autonomija novog A5 2016. modela je dobro izbalansirana zahvaljujući raskošnoj bateriji kapaciteta 2900 mAh, koja podržava čak brzo punjenje.

 
Samsung Galaxy A5 2016. je prepun superlativa. Počevši od izvrsnog 5.2″ FullHD Super AMOLED zaslona koji kvalitetom slike osjetno nadmašuje LCD konkurenciju besprijekornim prikazom boja, kontrastom i vidljivim kutom. Čitljivost po suncu je također izvrsna, kao i cjenovni razred gdje sam uređaj možete dobiti za nekih 2.000 kuna, što je odličan omjer uloženog = dobivenog.

4.4
SVEUKUPNA OCJENA
Sustav notifikacija
Baterija
Cijena
Dizajn
Hardware
Performanse
Softver
Zaslon
5 user votes x 4.4
Uređaj kojeg će mlada populacija znati cijeniti!

KOMENTARI