Recenzija – Huawei Ascend P7

Recenzija – Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7 nije nalik nijednom pametnom telefonu kojeg smo u zadnje vrijeme imali prilike isprobati. Donji uglovi jedinstvenog tijela Huawei Ascenda P7 slijede moćan prirodni i fluidni dizajn, inspiriran kapljom vode koja oplahuje staklenu površinu. Rezultat je fino balansirana oblina koja savršeno pristaje Vašoj ruci. Čim primite u ruke Huawei Ascend P7 osjetit će te njegovu najveću prednost, a ta je ultratanki mobilni uređaj koji je tanak svega 6.5 mm ( naspram iPhone 6 koja ima 6.9 mm ), pa će Vam ovaj uređaj ponuditi zadovoljstvo držanja i zadovoljstvo korištenja.

 

Uglađena staklena pozadina Huawei Ascenda P7 napravljena je od 7-slojne površine, ali pripazite staklo na stražnjem djelu uređaja prekrijte nekom gumenom zaštitom jer staklena stražnja strana baš i nije najbolje rješenje, čitaj puknuće uređaja vrlo je vjerojatno bez zaštitne maskice. Staklena površina povećava transparentnost te mu daje zapanjujuće prekrasan izgled i osjećaj u ruci. Tipka za uključivanje uređaja premještena je na sredinu samog kućišta čime je dobivena lakša navigacija s jednom rukom.
Prednja kamera Huawei Ascenda P7 dolazi sa 8 MP ( mega piksela ), a njezina asferična leća utjelovljuje Blue Glass infracrveni senzor koji povećava jasnoću svake fotografije, smanjujući deformacije predmeta i ljubičaste rubove, tako da svaka fotografija koju okinete oduševljava čistinom pogotovo za ljubitelje selfie fotki. Huawei Ascend P7 dolazi sa inovativnom Panorama Selfie funkcionalnošću, što znači da možete stvarati spektakularne autoportrete uz široke panoramske pozadine. Od sada, gdjegod se nađete možete biti na slici i uključiti svaki detalj nevjerojatnog svijeta koji Vas okružuje.

 

Stražnja kamera iznosi 13 MP uz fotosenzibilni f/2.0 otvor, i omogućuje vam neviđeno čiste, bogate fotografije po noći ili u zatvorenim prostorima sa živim snimanjem videa na 1080p i reprodukcijom od 720p, da se razumijemo kamera uređaja je daleko ispod recimo iPhone 5S ili Samsung Galaxy S5 modela, ali u ovom cjenovnom rangu dobit će te vrlo visok rang kamere.
Baterija ovog uređaja iznosi 2500 mAh što i nije neka pozitivna strana budući da je ugrađeni procesor starije generacije (Cortex-A9) koje se ne može pohvaliti nekom posebnom štedljivošću. Huawei je u tom segmentu ponudio način rada za pametnu uštedu energije, koja značajno povećava upotrebljivost Vaše baterije kako joj počinje padati punjenje. Odaberite između Normalne, Pametne ili Ultra uštede energije kako biste odabrali količinu vremena koja Vam je potrebna za normalan rad. Uz intenzivno korištenje bateriju će te morati puniti na svakodnevnoj razini.
Huawei Ascend P7 dolazi s Androidom 4.4 KitKat ali i sa totalnom preradom sučelja Huawei Emotion UI. Uglavnom Emotion UI se je po našem mišljenju najbliže približio iOS konceptu čistog OS-a, pa je tako snalaženje i funkcionalnost ovog OS-a jedna od boljih koje smo imali prilike koristiti na telefonima pokretanim Android OS-om! Ukoliko se Vam ipak neće svidjeti koncept EMOTION UI sučelja isto možete uvijek zasladiti nekim od brojnih launchera koje možete skinuti sa trgovine play.

 

MobilniGuru.com-HuaweiP7 (19)

Zaključak

Možda i najveća mana Huawei Ascend P7 modela je njegov zastarjeli procesor, staklena stražnja strana te neizmjenjiva baterija. Dakle, bateriju nije moguće izvaditi pa će te uz intenzivnije korištenje ovog 5″ inčnog modela trebati češće posegnuti za punjačem. S druge strane cijena, odličan 5″ ekran ,odlična prednja i stražnja kamera, nude vrlo dobre performanse koje će zadovoljiti potrebe najveće većine kupaca.

I na kraju bi pohvalili odličnu preradu Android OS-a sa prekrasnim Emotion UI sučeljem, koji će vam barem malo približiti svijet iOS-a na Android platformi.

Karakteristike:

Visina: 139.8mm
Širina: 68.8mm
Debljina: 6.5mm
Težina: 124g
Dostupan u bojama: Crna/Bijela
Memorija: 2GB RAM, pohrana 16 GB, microSD do 64 GB
Povezivost: NFC, WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 sa BLE, Micro USB 2.0
Baterija: 2500mAh
Zaslon: 1080 x 1920 piksela, 5.0 inča ( 441 ppi)
Stražnja kamera: 13 MP, 4160 x 3120 pix, Prednja kamera: 8 MP
OS: Android OS, v4.4.2 (KitKat), Emotion UI 2.3
Procesor: Quad-core 1.8 GHz Cortex-A9, GPU: Mali-450MP4
Cijena: 2600 kn ( bez ikakvih ugovora )

KOMENTARI