No.1 D5 smartwatch recenzija

No.1 D5 smartwatch recenzija

No.1 D5 smartwatch recenzija – pametni sat do 800 kuna
Pametni satovi raznih proizvođača nailazimo na sve strane, no relativno nova kineska tvrtka No.1 ima u svojoj ponudi poprilično razvikan model pametnog sata naziva No.1 D5, a da pametni sat ne mora puno koštati dokaz je i ovaj model koji možete nabaviti za nekih stotinjak dolara ( cca 120 $).

Dizajn i izgled

No.1 D5 posjeduje aluminijsko kućište u kombinaciji na kožnim remenom, oblik sata je kružni čime uvelike daje dojam klasičnog sata. Poleđina sata izrađena je od nehrđajućeg čelika. S lijeve strane sata nalazi se “home” gumbić, koji također izgledom nalikuje identično nekom klasičnom satu. Sat nosi certifikat IP65 pa pranje ruku ili tuširanje ne predstavlja neki veći problem, dok se ne preporuča nošenje sata za dulji boravak u vodi. Što se tiče debljine sat je poprilično tanak, ali bi ga ja okarakterizirao niti tanak niti debeo, pogodili su neku zlatnu sredinu tako da na normalnom zglobu ne izgleda previše upadno.

Zaslon

IPS zaslon ovog sata posjeduje rezoluciju od 360 x 360 px, sa 16 milijuna boja, dok je veličina ekrana 1.3″ (inča), staklo je otporno na ogrebotine.

 


Hardware i sustav

Srce No.1 D5 pametnog sata je 64 bitni Octa-core MediaTek MTK6572 procesor sa 512 MB RAM-a i 4GB pohrane. Li-on baterija ugrađena u ovaj pametni sat ima kapacitet od 450 mAh. Punjenje sata vrši se preko priloženog usb punjača. Sustav koji vrti ovaj sat je Android KitKat (4.4.4), Android Wear posebno izdanje Android OS.a namijenjen korištenju kod pametnih satova , te u potpunosti podržava Google Play trgovinu aplikacijama. Fascinantno je da su autori u ovaj sat smjestili utor za NANO sim kartice, također ovo je jedan od satova koji ima ugrađen Wi-Fi 802.11 ac i Bluetooth 4.0 (podržava i 2.1 i 4.0).

Uz No.1 D5 imate punu podršku za upućivanje poziva direktno sa pametnog sata, slanja SMS poruka, tu je glazbeni player, gps,sleep tracker, monitor otkucaja srca, pedometar, barometar, G-senzor. Od ostalih značajki koje bih spomenuo je glasovno pretraživanje, alarm, sinkronizacija sa Google Fit aplikacijom, vibriranje i slično.

Zaključak

Gotovo je nevjerojatno da za 800 kuna možete dobiti poprilično kvalitetan pametni sat i da taj sat izgleda identično kao i skuplja brača. No.1 D5 je ispunio sva naša očekivanja, te smo dojma kako za taj cjenovni razred gotovo da i ne možete kupiti bolji pametni sat na tržištu. Ukoliko tražite neki povoljniji pametni sat, da Vama nije bitna autonomija baterije No.1 D5 je mudar odabir i za Vas i za Vaš novčanik.

Specifikacije:

Model: NO.1 D5
Android Smartwatch
System: Android 4.4
CPU: Mediatek MTK6572
Rezolucija: 360 * 360 , 16 Million color
RAM: 512MB
ROM: 4GB
Wifi: DA
Google Play: DA

Cijena: 120$ , cca 800 kuna

4.0
SVEUKUPNA OCJENA
No.1 D5 smartwatch
1 user vote x 4.0
Gotovo je nevjerojatno da za 800 kuna možete dobiti poprilično kvalitetan pametni sat i da taj sat izgleda identično kao i skuplja brača. No.1 D5 je ispunio sva naša očekivanja, te smo dojma kako za taj cjenovni razred gotovo da i ne možete kupiti bolji pametni sat na tržištu.

KOMENTARI