Najbolji iPhone ikad, upoznajte iPhone 7 i iPhone 7 plus

Najbolji iPhone ikad, upoznajte iPhone 7 i iPhone 7 plus

S jučerašnjim danom ponovo smo dobili novog vladara kad su u pitanju pametni telefoni, iPhone 7 i iPhone 7 plus. Posljednja inačica iPhone 7 stiže s boljom kamerom, baterijom i više snage, ali i bez klasičnog konektora za slušalice. Najnovije izdanje Apple iPhone 7 u prodaju kreče 16. rujna, dok bi se tjedan dana kasnije trebao pronaći i u Hrvatskoj, točnije 23.rujna 2016. Apple iPhone 7 dolazi u inačicama od 32 GB, 128 i 256 GB, dok se cijene u USA kreću 649$ za iPhone 7 te 769 $ za iPhone 7 plus.

S aspekta dizajna Apple iPhone 7 je identičan iPhone 6, a od novosti tu je i prerađena home tipka, dok je sam uređaj otporan na vodu i prašinu, što bi trebalo smanjiti brige korisnika oko upadanja telefona u vodu. Kamera je dorađena, te dolazi sa optičkom stabilizacijom slike i otvorom blende f/1.8 te novom dorađenijom bljeskalicom. Najviše pozornosti odvlači model iPhone 7 plus koji dolazi sa dvije 12 MP kamere, širokokutna i telefoto, koje u kombinaciji omogućavaju bolje fotke, gdje su subjekti u prvom planu dok je pozadina zamagljena. Prema riječima Apple-a ovo je najbolja kamera ikad ugrađena u pametni telefon.

Ono što je najinteresantnije je da se Apple riješio klasičnog stereo konektora (3.5 mm), te budućnost dao lightning konektoru, ne brinite uz svaki iPhone isporučivat će se adapter sa lightning na klasični 3.5 mm utor. Kao i konkurencija Apple je konačno ugradio stereo zvučnike, te bi zvuk trebao biti jasniji i čišći, a tu su i Air Pods wirelless slušačice koje mogu izdržati do 5h slušanja muzike.

Apple iPhone 7 dolazi u 5 boja i to Rose Gold, Gold, Silver, Black, Jet Black. Jet Black boja je prema riječima Applea iznimno osjetljiva na grebanje pa će te morati odmah posegnuti za nekom zaštitnom maskicom.

Apple iPhone 7 i 7 plus kao i ranije inačice Apple iPhone modela pokreće najnovije izdanje iOS 10 koji će biti dostupan za preuzimanje 13. rujna 2016.

 

 

KOMENTARI