iOS8 – vrijeme je za nadogradnju ?

iOS8 – vrijeme je za nadogradnju ?

iOS8 – je li vrijeme je za nadogradnju ?

Najnovija verzija Appleova mobilnog operacijskog sustava iOS8 će vašim telefonima donijeti i neke sitne promjene. Budimo realni, velik dio njih već smo ranije vidjeli na Androidima, ali dobro je napokon ih vidjeti i na iPhoneu. Nekih radikalnih vizualnih promjena nema, ali se ipak radi o sitnim doradama koje svi fanovi sa nestrpljenjem očekuju.
Interaktivne notifikacije

Notifikacije od sada postaju malce pametnije, pa tako možete na poruku odgovoriti dok surfate webom ili dok igrate omiljenu igricu.

Više opcija za dijeljenje

Po uzoru na Android, koji u tome briljira, aplikacije i razni sadržaj u iOS-u 8 će dobiti više opcija za dijeljenje, uz mail, Facebook ili Twitter. To znači da možemo očekivati uskoro da ćemo sadržaj koji nam se svidi moći podijeliti lakše na Instagram ili Snapchat.

Nova tipkovnica, otvara prostor i za zamjene
Android korisnici već dugo imaju na raspolaganju gomilu različitih tipkovnica koje se mogu prilagoditi svakom prstu i načinu korištenja, a neki su proizvođači već najavili da će nuditi nove tipkovnice koje podržavaju različite načine unosa teksta na iOS-u 8. Appleova osnovna tipkovnica također bi trebala biti bolja i pametnija.

Pametnije iskustvo među raznim uređajima
Googleova sinkronizacija među uređajima već nam dugo omogućuje da primjerice, na telefonu otvorimo stranicu i vidimo je i na desktopu. iOS nam donosi Handoff opciju u nativnim aplikacijama poput Safarija, Kalendara ili Mapa, a uz nju ćemo moći krenuti pisati dokument na telefonu i nastaviti rad na iPadu ili Macu. Handoff će biti otvoren i za druge aplikacije. Vezano uz ovo je i opcija Continuity, koja još više gradi na toj međusobnoj povezanosti uređaja. Ona će nam omogućiti da telefoniramo preko Mac-a ili iPada koji su povezani s iPhoneom.
Widgeti
Da se razumijemo, Apple niti u iOS8 ne nudi punokrvne widgete, već klasične dodatke u vidu poboljšanja notifikacijskog centra.

 

I to je to dragi guru-i! Vidi se da su se trudili u Apple-u da udovolje korisnicima sa funkcionalnostima koje su sastavne kod Android tabora već duži niz godina!

KOMENTARI