Huawei Watch 2 – pametan sat za potpuno fitness iskustvo

Huawei Watch 2 – pametan sat za potpuno fitness iskustvo

Na Svjetskom mobilnom kongresu održanom u Barceloni, tvrtka Huawei Consumer Business Group predstavila je i novo izdanje svog pametnog sata, Huawei Watch 2. Zahvaljujući posljednjim Huaweijevim tehnološkim inovacijama, Watch 2 spaja povezivost pametnog telefona, pametnih aplikacija i pametnog sata te omogućava praćenje napretka tijekom bavljenja različitim fizičkim aktivnostima, uz zadržavanje oblika i stila klasičnog ručnog sata. U skladu s dizajnerskim izričajem prethodnika, Huawei Watch 2 odlikuje se značajkama koje će korisnicima pružiti još više uživanja u aktivnom životnom stilu, a ovaj nosivi uređaj idealan je za sve koji uživaju u slobodi, ne zanemarujući pritom potrebu da ostanu povezani u svakom trenutku.
Huawei Watch 2 pokreće Qualcomm® Snapdragon ™ Wear 2100 procesor koji korisnicima omogućuje slanje poruka i obavljanje poziva, neovisno o tome imaju li mobilni telefon uz sebe ili ne. Zahvaljujući naprednim funkcijama uređaja, korisnici mogu ostaviti svoje mobilne uređaje kod kuće te se neometano baviti fizičkim aktivnostima. Neovisno mobilno povezivanje i ugrađen GPS omogućuju korisnicima neometano odgovaranje na pozive i tekstualne poruke, kao i korištenje aplikacija poput Ubera, Foursquare-a i Telegrama.
Podrška za VoLTE i dual-mic eliminaciju buke osiguravaju stabilno i jasno telefonsko iskustvo, dok integracija antena za 4G, GPS, Wi-Fi, Bluetooth i NFC na gornjem dijelu kućišta uređaja omogućuje znatno bolju povezanost, čime Huawei Watch 2 osigurava dobar prijem signala u svakom okruženju.
Huawei Watch 2 idealan je uređaj za korisnike koji se bave različitim fizičkim aktivnostima jer koristi senzore s naprednim algoritmima koji omogućavaju učinkovitija i djelotvornija rješenja tijekom tjelovježbe. Ugrađeni pametni senzori prikupljaju i mjere sveobuhvatne podatke o aktivnosti korisnika, uključujući prijeđenu udaljenost, brzinu, broj koraka, otkucaje srca, raspon brzine otkucaja srca, potrošene kalorije i ostale parametre važne tijekom bavljenja fizičkom aktivnošću. Samo jednim klikom, korisnik može pokrenuti aplikaciju za vježbanje, odabrati željeni program i započeti s treningom. Huawei Watch 2 korisnika će voditi kroz različite faze treninga i obavještavati ga o prijeđenoj udaljenosti, postignutim ciljevima, a upozorit će ga i treba li pojačati ili smanjiti intenzitet prema zadanim ciljevima i trenutnim otkucajima srca. Uz to, pomoću naprednih značajki, sat mjeri i razinu kisika nakon trčanja te korisnika savjetuje o potrebnom vremenu oporavka nakon vježbanja.


Huawei Watch 2 odlikuje se dizajnom klasičnog ručnog sata koji uz elegantan izgled spaja pametne i sportske značajke. Izrađen je od sofisticiranih materijala uz vrhunsku kvalitetu izrade te dolazi u dvije dizajnerske izvedbe, klasičnoj i sportskoj kako bi zadovoljio najširi krug korisnika. HD display može se personalizirati velikim brojem lica, uz postavljanje prečica za najčešće korištene aplikacije. Sat je dizajniran kako bi omogućio ugodno nošenje tijekom vježbanja, a zbog zaobljenog dizajna savršeno leži na ruci korisnika.
Pokreće ga novi pametni operativni sustav Android Wear 2.0 koji Huawei Watch 2 čini idealnim osobnim asistentom tijekom svakodnevnog korištenja, bez obzira povezuje li se s uređajima pokretanim Androidom ili iOS operativnim sustavom. Opremljen je i optimiziranom baterijom koja omogućuje do dva dana uobičajenog korištenja, do 10 sati u trening modu, odnosno do tri tjedna ako se koristi samo kao sat.
Richard Yu, predsjednik Uprave tvrtke Huawei Consumer Business Group, na predstavljanju novog pametnog sata je izjavio: “U današnjem informacijskom dobu, prava uloga tehnologije je pružiti udobnost i povezanost bez narušavanja svakodnevne rutine korisnika. Željeli smo napraviti proizvod koji odgovara onim pojedincima koji žele istražiti vlastite granice, ali i dalje ostati povezani.

Uz ovaj uređaj nema potrebe da uz sebe stalno nosite svoj pametni telefon, a neometana povezivost i napredne pametne aplikacije omogućuju bezbrižno uživanje u aktivnostima poput trčanja ili bicikliranja bez straha da ćete propustiti neku važnu poruku. Zdravlje i dobrobit od vitalnog su značaja za modernog korisnika, a ovaj uređaj daje im priliku da ostanu povezani u svakom trenutku, što uvelike olakšava njihov svakodnevni život i stvara prostora da posvete vrijeme sebi.“
Pametni sat bit će dostupan tijekom ožujka u Španjolskoj, Francuskoj, Portugalu, Italiji, Njemačkoj i Kini po početnoj cijeni od 329 eura, ovisno o modelu i odabranim značajkama. Tijekom travnja bit će dostupan i u drugim zemljama, uključujući SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Rusiju i Australiju.

KOMENTARI