Huawei TalkBand B2 -Recenzija

Huawei TalkBand B2 -Recenzija

Huawei TalkBand B2

Posljednjih tjedan dana društvo mi je pravila fitness tracker pametna narukvica Huawei TalkBand B2. Ono po čemu je Huawei TalkBand B2 posebna jeste kombinacija fitness tracker i Bluetooth slušalice u jednom uređaju. Huawei TalkBand B2 nudi zapravo sve što Vam je potrebno za vođenje zdravog načina života, praćenje svakodnevnih aktivnosti i kontrola sna.

Dizajn , zaslon

Metalni okvir narukvice napravljen je od aluminija, dok je remen same narukvice visoko kvalitetna mekana guma ( u ponudi je varijanta sa kožnim remenom ). Sam ekran od 0,73″ inča ( 128×88 piksela) mono PMOLED (Passive Matrix OLED) je osjetljiv na dodir, a s desne strane smjestila se home tipka (pristup izborniku). Ekran unatoč mono izdanju nudi odličnu čitljivost čak i na najjačem suncu. Sama narukvica je udobna i lagana za nošenje. Na okviru narukvice smjestile su se i dvije male okrugle tipke s kojima oslobađate modul ekrana kada ga želite koristiti kao Bluetooth slušalicu. Huawei TalkBand B2 posjeduje IP57 certifikat, što znači da može izdržati prašinu i boraviti u vodi do 1 m nekih 30 minuta. Narukvica na ruci izgleda pomalo“ debelo“, što je po mojem mišljenju možda i najveća mana, ali treba uzeti u obzir da se ovdje ipak radi i o Bluetooth slušalici koja i ne može biti puno tanja.

Trajanje baterije

TalkBand B2 posjeduje bateriju kapaciteta svega 95 mAh, koja bi trebala izdržati do 5 radnih dana ili 12 dana u ‘standby’ modu. U praksi se stvar malo mijenja, pa recimo ukoliko žešće koristite narukvicu za Bluetooth pozive primjerice baterija nije izdržala duže od dva dana). Baterija se puni putem priloženog microUSB kabela na poleđini modula samog ekrana.

Bluetooth pozivi putem Bluetooth slušalice

Kada zaprimate poziv na Vašem pametnom telefonu, možete odvojiti modul narukvice staviti u uho i koristiti narukvicu kao Bluetooth slušalicu. Huawei TalkBand B2 dolazi s tri veličine umetaka za uho, tako da možete koristiti umetak koji Vam najbolje odgovara. Zvuk prilikom razgovora je iznimno čist, jasan i nema šumova, čime dobivate poprilično kvalitetan Bluetooth set za razgovore.

Funkcionalnost

Kao što sam već na početku članka spomenuo Huawei TalkBand B2 nudi zapravo sve što Vam je potrebno za vođenje zdravog načina života, praćenje svakodnevnih aktivnosti ,kontrola sna, izgubljene kalorije, datum i vrijeme, obavijesti za upućene pozive. Narukvica je opremljena sa šest senzora, pa će tako narukvica prepoznati faze dubokog i početnog sna te savjete za kvalitetniji san.

Često se desi da ponekad zaboravimo pametni telefon ne znajući gdje smo ga ostavili, Huawei je tome doskočio na kraj pa narukvicom možete potražiti i locirati pametni telefon gdje će Vas narukvica na to upozoriti vibracijom ili zvukom. Samo korištenje narukvice je skroz jednostavno i intuitivno, a odvija se pomicanjem (listanjem) prstom prema gore na samom zaslonu (klizanje po ekranu). Ukoliko poželite vidjeti koliko je sati, dovoljno je ruku blago „nakositi“ te će Vam na nekoliko sekundi biti prikazano točno vrijeme. Ista mogućnost dostupna je i preko gumba s desne strane ( home bočna tipka).

Aplikacija Huawei Wear (Android i iOS podrška )

Aplikacija koju Huawei koristi za pametne telefone je Huawei Wear i istu smo preuzeli sa AppStore trgovine ( Android korisnici Google Play store ).Samo povezivanje narukvice sa našim iPhone 6 telefonom putem Bluetooth veze prošlo je bez ikakvih problema . Sama aplikacija je brza i intuitivna, gdje na brz način možete vidjeti Vašu aktivnost tokom dana ( aplikacija je u potpunosti lokalizirana na Hrvatski jezik ). Sviđa mi se i potpuna integracija aplikacije sa Apple Healt. Također uz pomoć aplikacije vršite i nadogradnju firmwarea same narukvice, kao i primjerice postavljanje alarma za buđenje. Tokom testa stigla je nadogradnja softvera same narukvice u vidu optimizacije i popravaka raznih problema, koju smo aplicirali i nadogradili bez većih problema.

 

Naš dojam

Preporučena cijena kožne verzije Huawei Talk Band B2 je 199 eura (nešto više od 1.500 kuna), a standardne 169 eura (oko 1.300 kn) što je puno naspram konkurencije Fitbit Charge HR ili Microsoft Band. Tokom testa najmanje sam koristio Bluetooth slušalice i razgovor putem narukvice, pa je upitna iskoristivost ove funkcionalnosti za krajnje korisnike. Više bih volio da je narukvica tanja i da ima ugrađen senzor otkucaja srca, no to su zahtjevi koji meni osobno nedostaju, dok će nekima gore spomenuta funkcionalnost i više nego dobro doći.

Cijena narukvice je možda paprena za ono što sama narukvica nudi, no o tome bi se dalo raspravljati. Ukoliko tražite fitness narukvicu koja pored primarnih zadaća u vidu brojanja koraka, praćenje sna, prikaz vremena i obavijesti sa Vašeg pametnog telefona ima i Bluetooth slušalicu za razgovor, onda je Huawei TalkBand dobar izbor za kupnju.

5.0
SVEUKUPNA OCJENA
Huawei TalkBand B2
2 user votes x 5.0
Ukoliko tražite fitness narukvicu koja pored primarnih zadaća u vidu brojanja koraka, praćenje sna, prikaz vremena i obavijesti sa Vašeg pametnog telefona ima i Bluetooth slušalicu za razgovor, onda je Huawei TalkBand dobar izbor za kupnju.

KOMENTARI