Huawei P8 lite – Recenzija

Huawei P8 lite – Recenzija

Isprobali smo Huawei P8 Lite smart phone. Lite oznaka zapravo predstavlja hardverski slabiju verziju modela P8. Samo kućište je plastično, kao i okvir koji imitira metal. U ruci djeluje dosta lagan i ugodno leži unatoč kockastim rubovima. Fizičke tipke se nalaze s desne strane, tu su i utori za microSIM karticu i SD karticu. Stražnji dio je također plastičan sa teksturom koja djeluje dosta zahvalno po pitanju primanja otisaka prstiju.
Zaslon ima dobar kontrast, boje su tople, dok je gustoća točaka po inču 294. Što se tiče performansi Huawei P8 lite dolazi sa 2 GB radne memorije, pa je rad i korištenje fluidno i brzo. Interna memorija ima 16 GB koju možete proširiti kupnjom microSD kartice. Što se tiče Android sustava, telefon dolazi za Android 5.0.1 lollipop sa EMUI inačicom 3.1.

 

Ono što bih posebno spomenuo je da nam se poprilično jako sviđa Emotion UI sučelje, te smo dojma kako je Huawei po tom pitanju napravio dobar posao te nam osigurao totalno drugačije iskustvo prosječnog Android korisnika, pa smo dojma ako dolazite sa iOS ( Apple ) korisnici snalaženje s istim Vam neće biti problem.


Huawei P8 Lite dolazi s 13 MP stražnjom kamerom koja sadrži BSI senzor i otvor blende f/2.2. U mogućnosti je snimiti 1080p video. Sprijeda kamera od 5 MP snima i 720p video, sasvim zadovoljavajuće.
Kvaliteta fotografija je prosječna, te za ovaj rang uređaja dobivate i više nego solidnu kameru koja se može nositi sa raznim načinima snimanja fotki. Snimanje video zapisa nije nas posebno dojmilo, budući da se Huawei odlučio za kompresiju prilikom snimanja video zapisa, a to u praksi dokazuje da snimljeni video zapisi djeluju ispod prosjeka.

Kako mobilni guru ne piše hvalospjeve i dugačke članke, nego objektivne i konkretizirane, pa stoga Huawei P8 lite možemo preporučiti svima koji tražite mobitel do 1600 kuna, a da dijagonala ekrana nije manja od 5″.
Hvalimo odličan i jednostavan softver, dobar dizajn, ekran, kameru, a nije nas oduševilo snimanje videa, nemogućnost zamjene baterije.

Karakteristike Huawei P8 lite:

Dimenzije: 143 x 70.6 x 7.7 mm
Masa: 131 grama
Zaslon:5,0″ IPS LCD 1280 x 720, 294 ppi
CPU: 8x Cortex-A53, 1,2 GHz
RAM: 2 GB
Interna pohrana: 16 GB
Micro SD: da, do 32 GB
Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth, NFC
OS :Android 5.0.1 Lollipop , sučelje EMUI 3.1
Stražnja kamera: 13MP/1080p
Prednja kamera: 5 MP/ 720p
Baterija: 2200 mAh
Cijena: 1600 kuna

4.9
SVEUKUPNA OCJENA
Baterija
Cijena
Dizajn
Kamera
Performanse
Softver
Zaslon
1 user vote x 5.0

KOMENTARI