HTC Desire 610 – Recenzija

HTC Desire 610 – Recenzija

HTC je poznat po dobro izbalansiranim dizajnerskim smart telefonima, no kod modela HTC desire 610 ta činjenica ne drži vodu. HTC desire dolazi sa 4,7 inčnim ekranom, no obrubi oko ekrana su puno većih gabarita te sam uređaj svojim gabaritima parira dimenzijama recimo 5 inčnih modela. Zašto se je HTC odlučio za toliko praznog prostora između rubova, poznato je samo njima, a ono po čemu je nas oduševio na testu ćete saznati u nastavku ovog članka.

HTCDESIRE610-Mobilniguru.com (18)

Na slici HTC Desire 610 naspram iPhone 4S i iPhone 6 – gdje se jasno vidi da iPhone 6 sa istom dijagonalom zaslona od 4.7″ ima puno manje gabarite.

HTC desire 610 ulazi u cjenovni razred do 2500 kn što će ga činiti primamljivom kupnjom za širu masu korisnika. Sam uređaj nudi vrlo dobre performanse i fluidno sučelje pokretano Android 4.4.2 sa HTC sense preradom sučelja. Sviđaju nam se odlični frontalni zvučnici “Boom Sound”, kao i poprilično dobra kamera koja sa svojih 8 MP nudi čiste i jasne fotografije ( to vrijedi za slikanje po danu i jakoj svjetlosti ), te vrlo dobre video snimke razlučivosti do 1080 p.

Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon 400 CPU sa 1,2 GHz, dakle radi se o četverojezgrenom procesoru koji daje poprilično dobre rezultate kod samog korištenja ovog uređaja. Zaslon HTC desire 610 nema podršku za HD, kao ni zaštitnu Gorilla Glass što uvelike zamjeramo HTC-u na ovakve odluke.

Rezolucija ekrana nije primjerena proizvođaču ovakvog ranga kao što je HTC, 540 x 960 piksela, sa 234 ppi je rezolucija koja zasigurno neće zadovoljiti napredne korisnike.


Utori za SIM karticu kao i microSD kartice nalazi se s desne strane, a ovaj puta HTC je power tipku postavio u krajnji desni kut uređaja. Integrirana baterija kapaciteta 2040 mAh pruža dostatnu autonomiju za cjelodnevno korištenje, međutim kod većeg intenziteta korištenja baterija će jedva izdržati čitav dan.
Ukoliko će te poželjeti igrati najpopularnije igre na ovom modelu to neće biti nikakav problem, te će uređaj sve igrice vrtjeti glatko bez ikakvih zastajkivanja.
Što reći, nismo navikli od HTC-a da njihovi uređaji izgledaju toliko debelo, ne stilski! Testirani uređaj tamno plave boje se tokom testa toliko “packao” te se tragovi prstiju vide po čitavoj poleđini uređaja, te vam sugeriramo da uzmete bijelu varijantu ukoliko se odlučite na ovaj model HTC-a! S druge strane vrlo dobra kamera, izvrstan HTC sense 6.0, brz i fluidan u radu HTC desire 610 će zadovoljiti prosječne korisnike, dok će oni napredniji posegnuti za nekim od jačih aduta iz HTC-a, HTC one m8 ili HTC Desire 816!
Karakteristike HTC desire 610
Glavni fotoaparat: 8MP, BSI senzor, f/2.4, snimanje videozapisa razlučivosti 1080p
Prednji fotoaparat: 1,3MP, FSI senzor, snimanje videozapisa razlučivosti 720p
Baterija: 2040 mAh
RAM: 1 GB
Proširiva memorija: microSD do 128 GB
Dimenzije: 143,1 x 70,5 x 9,6 mm
Težina: 143,5 g
Zaslon: 4,7 inča, qHD
CPU: Qualcomm Snapdragon 400, 1,2 GHz, četverojezgreni CPU
OS: Android 4.4.2 KitKat, HTC SENSE 6.0
Zvuk: HTC BoomSound

KOMENTARI