Dropbox zauvijek gasi aplikacije Mailbox i Carousel

Dropbox zauvijek gasi aplikacije Mailbox i Carousel

Dropbox je danas najavio kako će 26. veljače i 31. ožujka 2016. godine ugasiti svoje popularne aplikacije za email i dijeljenje fotografija, Mailbox i Carousel.

Dropbox je na svojem blogu objasnio kako je razlog za gašenje ove dvije aplikacije odluka tvrtke da “pojača fokus svojeg tima na suradnju i pojednostavljanje načina na koji ljudi surađuju jedni s drugima”. Sama Mailbox za Mac aplikacija nije imala ažuriranje već neko vrijeme, dok je iOS inačica aplikacije ostavljena da stagnira.

Počevši s 26. veljače 2016. godine, Mailbox korisnici više se neće moći prijaviti na svoj korisnički račun, dok će Dropbox isti dan onesposobiti i obrisati “Auto-swipe” uzorke, vratiti “Snoozed” emailove u sandučiće i obrisati sve draft emailove. Na svu sreću, sve poruke i emailovi koji spadaju u gore navedene kategorije biti će dostupni na Gmail i iCloud korisničkim računima.

Nakon 30 dana, svi korisnički podaci biti će izbrisani s Dropboxovih servera. Korisnici koji su ostvarili dodatnih 1 GB besplatnog Dropbox prostora jer su odlučili koristiti Mailbox aplikaciju isti neće izgubiti. Mailbox tim također je potvrdio kako nema planove učiniti tu aplikaciju otvorenom.

Što se tiče Carousel aplikacije, sve timeline fotografije ostati će dostupne unutar Dropboxa, a tvrtka će početkom sljedeće godine korisnicima predstaviti poseban alat s kojim će moći sačuvati sve razgovore ili podijeljene albume. U međuvremenu, svi podijeljeni albumi moći će se čuvati na Dropboxu putem Carousel aplikacije.

Svi timovi koji su do tada radili na ove dvije aplikacije biti će raspoređeni unutar Dropboxa. Svi koji su radili na Carousel aplikaciji biti će integrirani u tim koji se brine o glavnoj Dropbox aplikaciji, dok bi Mailbox tim trebao raditi na novim značajkama za suradnju unutar Dropbox Paper alata za rad.

Dropbox je za lakšu tranziciju za svoje korisnike izradio posebne FAQ stranice.

KOMENTARI