Apple Watch 3 ili Samsung Gear S3 Frontier, koji pametni sat odabrati ?

Apple Watch 3 ili Samsung Gear S3 Frontier, koji pametni sat odabrati ?

Situacija na tržištu pametnih satova se drastično promijenila, uzevši u obzir prijašnje godine, a razlog tome je pad cijena te brdo funkcionalnosti direktno na zapešću vaše ruke. Isprobali smo trenutno dva najtraženija modela, Apple Watch 3 (42 mm) VS Samsung Gear S3 Frontier. Kako smo oba pametna sata kupili u Hrvatskoj, za Apple Watch 3 (42mm) izdvojili smo 3300 kuna, dok smo Samsung Gear S3 Frontier  kupili na akciji za 2400 kuna, gdje nas je Apple Watch 3 već u startu koštao 900 kuna više. Apple Watch mogu koristiti isključivo iPhone korisnici, dok je situacija sa Samsung Gear S3 drugačija, mi smo sat uparili sa iPhone 6S i to sa svim funkcionalnostima kao i Android korisnici, uz jednu manu , a ta je nemogućnost odgovaranja (reply) na same poruke, bravo Samsung.

Kad smo kod dizajna oba pametna sata izgledaju lijepo, Gear S3 izgleda prirodnije i više liči na klasičan ručni sat ali je možda malo preglomazan, dok se Apple Watch 3 nije drastično promijenio uzevši u obzir seriju 1 ili 2. Pitanje iz naslova članka koji pametni sat odabrati između ova dva laureata svakako ovisi o mobilnom uređaju kojeg koristite, pa tako ukoliko koristite Android naravno da nećete kupovati Apple Watch koji radi isključivo sa Apple telefonima.

Oba pametna sata nude iste funkcionalnosti, od primjerice praćenja svakodnevnih aktivnosti, praćenje otkucaja srca, sna, primanje obavijesti od gotovo svih mogućih aplikacija, odgovaranje na poruke direktno preko sata, javljanje preko sata, no najveća barijera u oba pametna sata je trajanje baterije, a u praksi bi to iznosilo 1 radni dan, tako da kod kupovine uzmite u obzir da oba pametna sata trebate puniti svaki dan, da, da još jedan ritual punjenja više svaku večer.

 

KOMENTARI