Amazfit Bip je jeftin Apple Watch sa baterijom koja traje 45 dana

Amazfit Bip je jeftin Apple Watch sa baterijom koja traje 45 dana

Prvi u hrvatskoj isprobali smo Huami ( Xiaomi) Amazfit Bip smartwatch. Vjerojatno već znate da Amazfit brand ( Huami) spada pod okrilje Xiaomi-a, pa se ovdje radi o vrhunskim proizvodima, ali s druge strane i realnim cijenama za krajnje kupce, pa sam tako moj primjerak Xiaomi Bip pametnog sata platio 42 € na geekbuying.com, a od dodatnih troškova tu je carina 80 kuna, te 50 kuna poštarina HP. Krenimo mi na upoznavanje sa satom. Ukoliko ste vlasnik Xiaomi MiBand2 serije, tada je idealna prilika da stari band zamijenite ovim odličnim primjerkom sportskog sata sa većim zaslonom. Sam izgled sata uvelike podsjeća na Apple Watch, što mu daje veliku prednost kod kupnje, ali glavni okidač kupnje je prihvatljiva cijena i kvaliteta izrade, gdje dobivate pametni sat kojem će baterija sa jednim punjenjem potegnuti i do 45 dana, ugrađen odličan GPS, Heart rate, sustav notifikacija, prilagodljivi watch face predlošci, ugrađeni kompas, alarm, vremenska prognoza, praćenje cjelodnevnih aktivnosti, poput trčanja, bicikliranja, šetnje i slično.

Xiaomi Bip je iznimno lagan svega 32 grama, te ga doslovno nećete ni zamijetiti na ruci. Od senzora tu je accelerometer, geomagnetic senzor, pritisak zraka, PPG heart rate senzor, GPS i GLONASS modul, dok je povezivost sata sa pametnim telefonima putem bluetooth veze. Aplikacija za sinkronizaciju podataka, kao i dodatnih podešenja je MiFit, podržava Android i iOS korisnike.

 

Pametni sat nosi certifikat vodonepropusnosti IP68, pa sa satom možete plivati, čak i roniti do 50 m dubine. Baterija od 190mAH može odraditi iznimno dugu autonomiju, zaboravite na punjenje gotovo 45 radnih dana, ovaj podatak varira ovisno o radnjama i funkcionalnostima koje imate uključene, na našem testu sat je sa jednim punjenjem izdržao 35 dana.

 

Od obavijesti koje možete pratiti direktno na satu podržane su obavijesti WhatsApp, Facebook Messenger, Viber, Skype, Facebook, Instagram, Youtube,dolazni mailovi, sms, obavijesti o cilju, upozorenje o sjedenju, prikaz pozivatelja, važno za spomenuti je da na obavijesti ne možete odgovarati samo ih pročitati. Sama aplikacija MiFit je stabilna, sučelje podržava hrvatski jezik, a tu su i raznorazne dodatne opcije kojima možete personalizirati izgled sata, postavljati alarme, uključivati ili isključivati obavijesti, raditi nadogradnju softvera i slično.

Pohvalio bih always on display, implementiran fizički gumbić s desne strane s kojim budite sat, ili se krećete po samom sustavu sata, brzinu odaziva softvera na samom satu, redovite nadogradnje, mogućnost kupnje remena koji vam više odgovara , primarno sat dolazi sa iznimno mekanim gumenim remenom( na jednostavan način možete skinuti gumeni remen, i zamijeniti ga recimo kožnim ili metalnim ). Amazfit Bip pametni sat dolazi u 4 varijacije boja, white, olive green, orange i black (na testu). 1.28 inča LCD ekran, dolazi u rezoluciji 176 x 176 piksela, presvučen 2.5D Corning Gorilla staklom otpornom na grebanje.

Sat koristi reflektivnu tehnologiju zaslona za podešavanje svjetline ovisno o okolini, pa tako više svjetlosti rezultira oštrijim prikazom, stoga je čitljivost na izravnom suncu izvrsna.

 

Huami je još jednom pokazao da je moguće napraviti odličan pametni sat za male novce, pa cijena od 400 kuna opravdava gotovo svaki djelić i funkcionalnost ovog sportskog pametnog sata, stoga i ne čude činjenice kako svako malo nestaje zaliha na popularnim Internet trgovinama, jer sa ovim pametnim satom nećete proći nezapaženo, stoga ukoliko tražite pametni sat koji ima always on zaslon, koji će izdržati više od mjesec dana bez punjača, koji je lagan, Amazfit Bip je idealan i pametan izbor, jedino što još preostaje na Vama je da odaberete boju. Naša preporuka!

Značajke Amazfit, Huami Xiaomi Bip pametni sat

  • kontrola spavanja, kontrolira kvalitetu vašeg sna
  • kontrola otkucaja srca PPG
  • notifikacije, obavijesti
  • razni modovi aktivnosti
  • upozorenje o sjedenju
  • always on zaslon
  • kontrola kvalitete sna
  • trajanje baterije do 45 dana

Dimenzije
Dimenzije: (L x W x H): 24.00 x 2.50 x 1.30 cm / 9.45 x 0.98 x 0.51 inches
Težina: 32 grama
IP certifikat: Da, IP68

Sustav notifikacija: vibracijom
Ekran: 1.28 „ inča , 176 x 176 px rezolucija, 2.5D Corning Gorilla Glass
Prosječno punjenje: 2 sata
Kompatibilan sa:  Android 4.4 / iOS 8.0 na više
Baterija: 190mAh

4.9
SVEUKUPNA OCJENA
Baterija
Cijena
Mogućnosti
Jednostavnost uporabe
Software
Dizajn
6 user votes x 5.0
Amazfit Bip je jeftin Apple Watch sa baterijom koja traje 45 dana

KOMENTARI